Gratis verzenden vanaf € 19,99
Retour binnen 30 dagen​
Verzending binnen 2-3 werkdagen
Voor bedrijven en particulieren
Home
/

Hoe doe je oordopjes in?

Je hebt gehoorbescherming gekocht, goed bezig! Maar hoe doe je oordopjes in op een goede manier? In 4 eenvoudige stappen laten we zien hoe je jouw oordopjes correct inbrengt.

Je oordopjes in doen in 4 stappen

1. Pak de oordopjes op de juiste manier vast

Pak de oordop tussen duim en wijsvinger. 

2. Trek je oor naar boven 

Trek met de tegenovergestelde hand voorzichtig je oorschelp een beetje omhoog en naar achteren. Dit maakt je gehoorgang recht, waardoor je het indoen van de oordopjes makkelijker maakt.

3. Inbrengen

Plaats nu met je andere hand het oordopje in je oor. Druk niet te hard of te diep, maar duw hem zo ver totdat het een comfortabele pasvorm heeft. 

4. Zorg voor de juiste afdichting

Controleer of de oordopjes goed zitten en een veilige afdichting vormen in je gehoorkanaal. Het is belangrijk dat een oordopje de gehoorgang goed afsluit, zodat het kan zorgen voor een optimale demping zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de muziek. 

Je oordopjes veilig verwijderen

Oefen het verwijderen van de oordopjes voordat je naar een feestje gaat. Haal het oordopje voorzichtig uit je oor en vermijd abrupte of krachtige bewegingen. Bewaar ze vervolgens in een schone case. 

Door deze stappen te volgen, kun je genieten van alle feestjes waar het geluid hard staat en tegelijkertijd je gehoor beschermen. 

Merk je dat de oordoppen niet goed passen? Neem dan contact met ons op, het zou kunnen dat je niet de juiste maat hebt. Onze PartyPlug Pro en Pro+ worden standaard geleverd met 3 paar eartips in verschillende maten. Verder is het goed om je te verdiepen in wat voor oordopjes bij jou passen, met of zonder filters en universele of op maat. 

Delen

Foto van Nigel Claassen, oprichter van Dr. Deaf
Foto van Nigel Claassen, oprichter van Dr. Deaf

Nigel Claassen is de oprichter van Dr. Deaf. In de afgelopen 10 jaar heeft hij een actieve rol gespeeld in de muziek- en entertainmentindustrie.

Als strategisch adviseur werkte hij samen met topartiesten als Afrojack, Bassjackers en Jay Hardway.

Nu richt Nigel zijn expertise op Dr. Deaf, waar hij zich inzet voor de ontwikkeling van gehoorbescherming voor festivals en het nachtleven.