Gratis verzenden vanaf € 19,99
Retour binnen 30 dagen​
Verzending binnen 2-3 werkdagen
Voor bedrijven en particulieren
Jongen beschermt gehoor tijdens oud en nieuw
Home
/

Hoe voorkom je gehoorschade tijdens oud en nieuw 2024?

De feestdagen staan alweer voor de deur, dus ook oud en nieuw. Hoewel vuurwerk op steeds meer plekken verboden wordt, kunnen we er niet omheen dat er ook nog genoeg afgestoken wordt. Bij gehoorschade denken we vaak aan langdurige blootstelling aan muziek tijdens feesten, maar wist je dat je ook gehoorschade kunt oplopen door vuurwerk?

Al door één te harde knal om je heen, kun je blijvende gehoorschade oplopen. “Zes procent van de Nederlanders tussen de 20 en 75 jaar die vuurwerk afsteken of er buiten naar gaan kijken, maakte afgelopen jaar in de weken na de jaarwisseling melding van een vorm van gehoorschade door vuurwerk.” zegt VeiligheidNL Goede gehoorbescherming die je beschermt tegen het geluid van vuurwerk, is dus erg belangrijk.

Tips om gehoorschade tijdens oud en nieuw te voorkomen

Jij wil niet dat jij of een van je geliefden komende jaarwisseling tot die 6 procent behoort, maar wat kun je zelf doen om gehoorschade tijdens oud en nieuw te voorkomen? Wij nemen je mee in de belangrijkste tips voor een veilige jaarwisseling.

Kies de juiste vuurwerk oordopjes

Investeer in kwalitatieve oordopjes die specifiek ontworpen zijn voor gehoorbescherming. Deze dempen schadelijke geluiden zonder de algehele luisterervaring te verstoren. Onze PartyPlugs zijn hier zeer geschikt voor, de oordopjes hebben geen filter maar helpen het volume in je oren wel te verminderen tot een acceptabel niveau. De PartyPlugs zijn verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren. 

Wil je gaan voor een nog betere bescherming, kies dan oordopjes met filter. Onze PartyPlugs Pro bieden je een gemiddelde een demping van 21 dB en zorgen ervoor dat je je vrienden nog beter verstaat. Zowel de PartyPlugs als PartyPlugs Pro zijn geschikt voor regelmatig gebruik en zitten comfortabel door hun siliconen materiaal. 

Vuurwerk oordopjes om gehoorschade tijdens oud en nieuw te voorkomen

Vermijd langdurige blootstelling

Als je van plan bent om langere tijd blootgesteld te worden aan luide geluiden, zorg dan dat je regelmatig pauzes neemt en je oren rust gunt. Dit helpt het risico op gehoorschade te verminderen.

Houd voldoende afstand

Zorg ervoor dat je zowel tijdens het zelf afsteken van vuurwerk als tijdens het kijken voldoende afstand houdt van de plek waar de knal plaatsvindt. Houd je hierbij minstens aan de aanbevolen afstand die wordt aangeraden in de instructies van het desbetreffende vuurwerk.

Draag een vuurwerkbril

Last but not least: zorg ervoor dat je een vuurwerkbril draagt. Deze tip heeft natuurlijk geen betrekking op gehoorschade, maar blijft ook nog steeds een hele belangrijke voor een veilig oud en nieuw. Een vuurwerkbril wordt zowel voor de mensen die het vuurwerk aansteken als voor de toeschouwers aangeraden. Vuurwerkbrillen zijn vaak te koop bij een vuurwerkverkooppunt, een feestwinkel of een opticien.  

Happy 2024

Met de juiste gehoorbescherming zorg je er dus voor dat jij na deze oud en nieuw nog net zo gezond bent als voor de jaarwisseling. Dr. Deaf wenst je een gelukkig nieuwjaar! 

Delen

Foto van Nigel Claassen, oprichter van Dr. Deaf
Foto van Nigel Claassen, oprichter van Dr. Deaf

Nigel Claassen is de oprichter van Dr. Deaf. In de afgelopen 10 jaar heeft hij een actieve rol gespeeld in de muziek- en entertainmentindustrie.

Als strategisch adviseur werkte hij samen met topartiesten als Afrojack, Bassjackers en Jay Hardway.

Nu richt Nigel zijn expertise op Dr. Deaf, waar hij zich inzet voor de ontwikkeling van gehoorbescherming voor festivals en het nachtleven.