Gratis verzenden vanaf € 19,99
Retour binnen 30 dagen​
Verzending binnen 2-3 werkdagen
Voor bedrijven en particulieren

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze veelgestelde vragen (FAQ) pagina. We begrijpen dat je wellicht vragen hebt over ons bedrijf, onze producten of onze diensten en we willen je graag helpen deze te beantwoorden. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de meest gestelde vragen die we ontvangen. We hopen dat deze pagina je een duidelijk beeld geeft van wie we zijn en wat we te bieden hebben. Als je vraag hier niet bij staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat altijd voor je klaar om je te helpen met eventuele vragen die je hebt.

Handige informatie

Uit onderzoek van het AMC blijkt dat al ruim een kwart van de jongeren (tussen de 15-25 jaar) gehoorschade heeft, zoals tinnitus (oorsuizen) of slechthorendheid.  Oordoppen zijn ontworpen om je gehoor te beschermen tijdens luide muziekevenementen, zoals festivals en concerten. Het beschermt je tegen langdurige blootstelling aan luide muziek om gehoorschade te voorkomen. Oordoppen verminderen het volume van het geluid zonder de kwaliteit ervan te verstoren en kunnen juist helpen om de communicatie met anderen te verbeteren. Door het gebruik van oordoppen kun je het achtergrondgeluid verminderen en gemakkelijker praten met vrienden en andere festivalgangers.

 1. Geluidsvermindering: onze oordoppen zijn voorzien van speciale filters (buiten de Easy PartyPlug) die het geluidsniveau verminderen, maar de geluidskwaliteit behouden. Deze filters dempen de intensiteit van het geluid, waardoor het minder schadelijk wordt. 
 2. Geluidsbereik: de filters in onze oordoppen zijn zo ontworpen dat ze de geluidsdruk over het hele frequentiebereik verminderen. Dit betekent dat zowel de lage als de hoge tonen worden verminderd, waardoor je gehoor gelijkmatig wordt beschermd.
 3. Comfortabel dragen: onze oordoppen zijn gemaakt van zacht en flexibel siliconen materiaal, waardoor ze comfortabel in je oren passen. 
 4. Behoud van geluidskwaliteit: een belangrijk aspect van onze oordoppen is dat ze de geluidskwaliteit behouden. Dit helpt je om te genieten van de muziek zonder dat het schadelijk is voor je gehoor.

Dr. Deaf oordoppen zijn speciaal ontworpen om een vlakke demping te bieden, wat betekent dat ze het volume van het geluid verminderen over het hele frequentiebereik. Hierdoor wordt het geluidsniveau verlaagd zonder de balans tussen de lage, midden- en hoge tonen drastisch te veranderen. Dit betekent dat je nog steeds kunt genieten van de muziek met behoud van een goede geluidskwaliteit, maar dan op een veiliger volume voor je gehoor.

Ja, onze oordoppen zijn comfortabel om te dragen. Ze zijn gemaakt van zacht siliconen materiaal, dat zich aanpast aan de vorm van je oren. Dit zorgt voor een goede pasvorm en voorkomt dat de oordoppen uitvallen of ongemak veroorzaken tijdens langdurig gebruik. En wil je zekerheid dan kies je voor onze oordoppen op maat. Het is ook aan te raden om de instructies te volgen voor het inbrengen en verwijderen van de oordoppen, om ervoor te zorgen dat je ze correct gebruikt en maximaal comfort ervaart.

Ja, Dr. Deaf oordoppen kunnen hergebruikt worden, zolang ze goed worden schoongemaakt en onderhouden. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om onze oordoppen opnieuw te gebruiken:

 1. Reiniging: maak na elk gebruik je oordoppen schoon om eventueel vuil, oorsmeer of andere verontreinigingen te verwijderen. Raadpleeg onze instructies voor de juiste reinigingsmethode;
 2. Opslag: bewaar je oordoppen op een schone en droge plaats. Bij voorkeur in het meegeleverde opbergdoosje/-zakje om ze veilig te bewaren en te beschermen tegen stof en bacterië;
 3. Levensduur: oordoppen hebben een beperkte levensduur. Hoe vaker je je oordoppen gebruikt hoe korter de levensduur. Zorg ervoor dat je de instructies goed leest om te bepalen of jouw oordoppen nog goed werken. En twijfel je: laat je oordoppen door ons controleren door even langs te komen.

Gelukkig is het reinigen van Dr. Deaf oordoppen een eenvoudige taak die slechts een paar minuten in beslag neemt. Voor universele oordoppen kun je beginnen door ze voorzichtig uit je oren te verwijderen. Spoel vervolgens de buitenkant van de oordop af onder warm stromend water om eventueel vuil of stof weg te spoelen.

Of je nu universele oordoppen of op maat gemaakte oordoppen gebruikt, het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om de hygiëne te waarborgen en de levensduur van de oordoppen te verlengen. Oorsmeer kan zich in de openingen van de oordoppen verzamelen en kan leiden tot verstopping, waardoor het geluid gedempt wordt en de effectiviteit van de oordop afneemt. Bovendien kunnen bacteriën en andere ziekteverwekkers zich in deze verstopte openingen nestelen, wat kan leiden tot infecties en andere gezondheidsproblemen.

Droog de oordoppen ten slotte af met een schone theedoek of tissue en laat ze volledig drogen voordat je ze weer gebruikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de oordoppen volledig droog zijn voordat je ze terug in je gehoorgang plaatst, omdat vocht in het oor kan leiden tot infecties en andere gezondheidsproblemen.

Ja, bij Dr. Deaf hebben we de Easy PartyPlug, de Advanced PartyPlug en de Pro PartyPlug. Kijk voor meer info op deze 3 PartyPlugs om te kijken welke het beste bij jou past.  

Het is raadzaam om altijd gehoorbescherming te dragen, zelfs als de muziek op een evenement niet extreem luid lijkt. Langdurige blootstelling aan geluidsniveaus boven 85 decibel kan gehoorbeschadiging veroorzaken. Het is dus altijd verstandig om je gehoor te beschermen, zodat je op de lange termijn gehoorverlies kunt voorkomen. Wij zeggen dan ook altijd: de beste oordop is degene die je altijd draagt.

Ja, onze oordoppen zijn geschikt voor kinderen, maar het is belangrijk om rekening te houden met een paar factoren. Ze moeten een kleinere maat hebben en passen bij de gehoorgang van een kind. Dit zorgt voor een goede pasvorm en draagcomfort. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de oordoppen geschikt zijn voor het dempen van het geluidsniveau van de omgeving waar kinderen aanwezig zijn. De oordoppen moeten voldoende demping bieden om het gehoor van het kind te beschermen.

Als ouder is het verstandig om het advies in te winnen van een kinderarts, audioloog of andere deskundige op het gebied van gehoorbescherming voor kinderen. Zij kunnen specifieke aanbevelingen doen op basis van de leeftijd en de behoeften van het kind.

Als je al gehoorproblemen hebt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het dragen van oordoppen of gehoorbescherming in het algemeen. Hoewel deze oordoppen bedoeld zijn om je gehoor te beschermen tegen harde geluiden, kunnen ze ook invloed hebben op je vermogen om geluiden te horen en te communiceren, vooral als je al gehoorproblemen hebt. Het is verstandig om eerst advies in te winnen bij een audioloog of een andere medische professional die gespecialiseerd is in gehoorproblemen. Zij kunnen je specifiek advies geven dat is afgestemd op jouw situatie.

Ja, onze oordoppen zijn over het algemeen geschikt voor gebruik op andere evenementen dan festivals. Hoewel ze vaak worden gepromoot en verkocht als “festival oordoppen”, bieden ze meestal dezelfde bescherming en functionaliteit als reguliere oordoppen voor gehoorbescherming. Het doel van Dr. Deaf oordoppen is om je gehoor te beschermen tegen harde geluiden, zoals luide muziek op festivals, concerten, en andere evenementen. Ze zijn ontworpen om het volume te verminderen zonder de geluidskwaliteit aanzienlijk te beïnvloeden. Dr. Deaf oordoppen hebben meestal een speciale filtertechnologie die schadelijke geluidsniveaus vermindert, terwijl gesprekken en muziek nog steeds hoorbaar blijven. Deze eigenschappen maken onze oordoppen geschikt voor verschillende situaties waarin het geluidsniveau hoog kan zijn, zoals concerten, clubs, sportevenementen of andere luidruchtige omgevingen. Ze zijn ook nuttig voor mensen die regelmatig worden blootgesteld aan luide geluiden, zoals muzikanten, geluidstechnici, of medewerkers van concertzalen. 

Het gebruik van oordoppen voor gehoorbescherming tegen harde muziek is over het algemeen veilig en effectief. Het belangrijkste doel van gehoorbescherming is het verminderen van de blootstelling aan schadelijk geluidsniveau en het voorkomen van gehoorschade. Oordoppen kunnen echter enkele bijwerkingen en risico’s met zich meebrengen, hoewel deze over het algemeen zeldzaam zijn. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen en risico’s:

 1. Oncomfortabel gevoel: sommige mensen vinden het dragen van oordoppen oncomfortabel, vooral als ze niet goed passen. Het kan even wennen zijn om iets in je oren te hebben, maar de meeste mensen wennen hieraan na verloop van tijd;
 2. Ophoping van oorsmeer: langdurig gebruik van oordoppen kan leiden tot een ophoping van oorsmeer. Dit kan resulteren in een verstopt gevoel in de oren, gehoorverlies of oorinfecties. Het is belangrijk om regelmatig je oren schoon te maken en eventuele oorsmeerophopingen te verwijderen;
 3. Communicatieproblemen: het dragen van oordoppen kan de communicatie bemoeilijken, vooral in omgevingen met veel achtergrondgeluid. Het dempen van omgevingsgeluiden kan ervoor zorgen dat gesprekken moeilijker te verstaan zijn. Het kan handig zijn om oordoppen te gebruiken met een speciaal filter dat schadelijk geluid vermindert, maar spraak nog steeds hoorbaar maakt;
 4. Verkeerd gebruik: het verkeerd gebruiken van oordoppen kan ook risico’s met zich meebrengen. Bijvoorbeeld door het gebruik van onjuiste oordoppen die niet de juiste demping bieden of door de oordoppen niet correct in te brengen, waardoor ze niet goed aansluiten en effectieve bescherming bieden.

 

Het is belangrijk om oordoppen te kiezen die specifiek ontworpen zijn voor gehoorbescherming bij harde muziek en om de instructies voor het gebruik ervan te volgen. Als je je zorgen maakt over mogelijke bijwerkingen of risico’s, neem dan met ons contact op zodat we je advies op maat geven en eventuele vragen of zorgen die je hebt beantwoorden.

Oordoppen voor iedereen,
maar waarom?

Oordoppen zijn niet sexy, zo hebben wij ze gemaakt. 

Sexy

We kunnen er kort en duidelijk over zijn: oordoppen zijn niet sexy. 2 van die bolletjes in je oren wordt vaak gezien als iets ‘sufs’. Dat moet en kan anders vinden wij bij Dr. Deaf. Want zonder oordoppen door het leven is geen optie, dus dan moeten we een oordop creëren die én werkt maar je ook kunt matchen aan je outfit. Een oordop waar je trots op bent en aan iedereen wilt laten zien.

Onze PartyPlugs beschermen jouw oren op elk feestje of festival maar door de diverse beschikbare kleuren die we aanbieden en de mogelijkheid tot het personaliseren van je oordop (bijvoorbeeld het logo van je favoriete club? Foto van je favoriete artiest? Of een foto van je vriend of vriendin?) match je je oordop aan elke outfit, concert, festival of feestje.

Gezondheid

Een gevolg van slechthorendheid kan zelfs een depressie zijn. Wanneer er sprake is van gehoorverlies wordt er vaak al snel ongemerkt afstand gedaan van een aantal situaties. Slechthorendheid leidt tot sociale afstand van de maatschappij. Slechthorenden vermijden vaker contact waardoor een sociaal isolement kan ontstaan. Hierdoor heeft een onbehandelde slechthorende sneller kans op gevoelens van eenzaamheid en zelfs depressies. Tot de gevolgen behoren ook evenwichtsstoornissen en vallen. Met gehoorverlies valt men gemiddeld 3 keer sneller dan met een gezond gehoor. Elke 10 decibel extra gehoorverlies vergroot de de kans op een val al met 1,4 keer.

Wij vinden het dan ook onze plicht om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het voorkomen van gehoorproblemen, want als je éénmaal gehoorproblemen hebt kan het invloed hebben op zowel je fysieke als mentale gezondheid.

genieten

Het leven is een feest, dus geniet ervan! Met de mensen om je heen, met familie, vrienden, collega’s en andere dierbaren.

Dr. Deaf wil samen met zoveel mogelijk mensen een feestje vieren. Niet alleen door verantwoord met je gehoor om te gaan maar ook door te genieten van al die mooie momenten die je met elkaar deelt. Of je nu danst in een club in Amsterdam, een festival viert op Ibiza of thuis op de bank hangt: samen plezier maken is wat telt. Dr. Deaf nodigt iedereen uit om mee te doen aan deze wereldwijde viering van feestjes en mooie momenten, waarbij we ons gehoor altijd beschermen en tegelijkertijd intens genieten van alles wat het leven te bieden heeft!

meer informatie

Voor meer informatie neem hier contact met ons op.